Video Image-lehden kuvauksista ja valaisukaavio

Image-lehden nettisivuilla on videonpätkä Valokuvaaja Mikko Harman kuvauksista, jossa  hän kuvaa Miss Suomen Viivi Pumpasen ja ja Duudsonien Jukka Hildénin. Pidän näistä behind-the-scenes videonpätkistä, koska näistä näkee usein minkälainen kuvaustilanne on ollut sekä miten kuvaaja on käyttänyt valoja.

Usein hienon kuvan nähdessäni pyrin purkamaan sen valaisun mielessäni tutkimalla kuvan valojen kovuutta tai pehmeyttä, varjojen syvyyttä ja suuntaa, sekä arvioimalla kuinka montaa valoa kuvaaja on käyttänyt ja mistä suunnista.

Tästä Image-lehden sivuilla olevasta videosta käytetyt valot bongaa melko helposti, mutta tein valaisusta allaolevan valaisudiagrammin, josta ne näkee. Voi olla, että kaikkia valoja ei videolla näkynyt, mutta mielestäni tässä ne kaikki olivat. Lopullinen kuva tulee videonpätkän lopussa, ja sitä  sekä tätä valaisudiagrammia tutkiessa hahmottuu kuvan valaisu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *