Tanssikoulu Sulavan kevätnäytös 18.5.2011 | Tanssikuvaus Oulu

Viime viikolla kuvasin taas pitkästä aikaa tanssia. Tällä kertaa kyseessä oli Tanssikoulu Sulavan upean ja vauhdikkaan kevätnäytöksen kuvaaminen Kulttuuritalo Valveen Valve-salissa. Kävin jo etukäteen tutustumassa Valve-saliin ja sen valaisuun Ke 17.5, jolloin siellä oli kevätnäytöksen kenraaliharjoitus – tanssijat kävivät läpi esitystään sekä ääni- ja valohenkilöstö viilasi oman tonttinsa kuntoon.

Jos kuvaatte tanssia, teatteria ym. esittävää taidetta ja teillä on mahdollisuus tutustua kuvauspaikkaan ja esityksiin etukäteen, niin suosittelen lämpimästi käyttämään tilaisuuden hyväksi.

Otin kuvia jo kenraaliharjoituksissa, mutta huomasin monta parempaa kuvauspaikkaa riippuen aina esityksestä, ja tämän tiedon sitten hyödynsin itse kevätnäytöspäivän kuvauksissa.

Kenraaliharjoituksissa minulla oli toinen kamera salin penkkirivien takana olevassa tilassa, jossa myös ääni- ja valomiehet työskentelevät. Kamera oli kolmijalkajalustalla, joka oli vähintäänkin kömpelö ja pelkäsin koko ajan, että joku (henkilökunnasta) kompastuu siihen. Kakkoskamera oli synkattuna radiolähettimellä ykköskameraani, jolla itse kuvasin ympäri salia ja se otti kuvan lähes suoraan esiintymislavaa kohti laajakulmalla, jolloin koko esiintymislavan tapahtumat tulivat samalla kuvattua.

Tuo kolmijalkasysteemi ei kuitenkaan ollut hyvä, joten kävin seuraavana päivänä Digitarvikkeessa ostoksilla ja hankin Manfroton Super Clampin ja siihen kuulapään, jolla systeemillä sain kameran tukevasti salin taakse siellä olevaan pöytälevyyn kiinni ja kohdistettua lähes kohtisuoraan esiintymislavaan.

Tanssia on aina ilo kuvata ja esiintymislavalta välittyvä energia tarttuu helposti myös kuvaajaan ja vie helposti mukanaan, joka toivottavasti välittyy myös kuviin asti.

Kevätnäytöksen kuvia voi tilata suoraan kotiin:

Kenraaliharjoitus Galleria 1

Kevätnäytös Galleria 2

Kevätnäytös Galleria 3

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *