Myrskyä tyynen edellä? | Valokuvaaja Oulu

Viimeiset pari viikkoa on ollut melko haipakkaa kuvausrintamalla. Olen kuvannut isolle IT-asiakasyritykselle ryhmäpotrettia, pienyrittäjälle henkilökuvia tuleville nettisivuille ja henkilökuvaa koulutusyhtymän nettiin. Kuvasin myös parille Oululaiselle parturi-kampaajalle hiuskuvakilpailukuvat Tigi Photo Awards -kilpailuun. Olivat bonganneet viime vuoden kilpailuun ottamani kuvat vanhasta blogistani ja ottivat yhteyttä. Mukavan puhelun sain myös Helsingistä mainostoimistolta, jonka asiakkaalle (iso energiayhtiö) kuvasin Kempeleen Zeppeliinissä muutamat mainoskuvat.

Eniten on kuitenkin viime aikoina työllistänyt kuorma-autoja myyvän ja huoltavan yrityksen henkilökuvaukset ja toimitilojen julkisivukuvaukset. Kuvauksia on ollut Oulun lisäksi Kemissä, Rovaniemellä, Kajaanissa ja Kokkolassa.

Henkilökuvaukset olen suorittanut toimipaikkojen neuvottelutiloissa, joihin olen pystyttänyt matkastudioni. Matkastudio tarkoittaa kamerakaluston lisäksi käytännössä Manfroton lightstand background kittiä, harmaata taustakartonkia taustaksi sekä Elinchrom Ranger Quadra -matkasalamajärjestelmää, johon hankin äskettäin vielä pari lisäakkua. Nyt onnistuu pitkätkin kuvaukset, myös paikoissa joissa ei ole sähköä saatavilla.

Kun ei ole assaria mukana, niin täytyy itse toimia mallina ja viritellä valaistus kohdilleen, ennen kuin varsinaiset kuvattavat saapuvat paikalle. Tässä mallikuvassa on lightroomissa tuunatut värisäädöt, asiakkaalle meni ihan normivalokuvat 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Vielä olisi ennen juhannusta buukattuna parit mainoskuvaukset, jotka toivottavasti poikivat vastaavanlaisia kuvauksia loppukesäksi/syksyksi. Heinäkuun ajaksi uskon tuon yritys/mainoskuvauspuolen hiljenevän.

Heinä/elokuussa kuvaankin sitten viikonloppuisin dokumentaarisia hääkuvauksia. Muutamat viikonloput tälle kesälle on vielä kalenterissa tilaa, mutta ehkä niistä on hyvä ottaa aikaa myös itselle 🙂

Kesällä teen kuitenkin mielelläni henkilökuvauksia, erityisesti ulkona miljöössä. Jos haluat otattaa perheestäsi/lapsistasi tai itsestäsi rakkaasi kanssa laadukkaat kuvat muistoksi, niin nyt kesän lämpimässä valossa on paras aika. Ota yhteyttä, niin sovitaan sopiva kuvausaika.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *