Naimisiin voi mennä talvellakin | Dokumentaarinen hääkuvaaja

Kevättä jo puskee ja kesää kohti ollaan menossa hyvää vauhtia, mutta ajattelin silti pistää tänne kuvia talvihäistä, joita kuvasin viime vuoden puolella. Talvihäissä on se hyvä puoli, että hääpalveluntarjoajilla (tilat, catering, hääbändit sekä myös valokuvaajat) ei ole sesonkiaika päällä, joten on suurempi mahdollisuus saada juuri se haluamansa juhlatila varattua tai juuri se valokuvaaja buukattua, jonka kuvien tyyli miellyttää silmää eniten.

Valokuvaukselle talvihääkuvaus asettaa tiettyjä haasteita, joista ensimmäisenä tulee mieleen luonnonvalon vähyys ja hämärän laskeutuminen kovin aikaisin. Jos hääpotretit halutaan ulkona miljöössä ja edes hieman luonnonvaloa hyödyntäen, pimeimpään aikaan ei ole varsinkaan pohjoisessa kovin montaa tuntia tähän käytettävänä.

Tässä muutamat talvihäät vuodelta 2011:

Hannelen ja Mikon häitä vietettiin helmikuussa Oulussa. Vihkiminen oli Limingan kirkossa ja hääjuhla Raatin NMKY:n nuorisotalolla, joka oli mukavan valoisa paikka kuvata. Tarjoilut hääjuhlaan hoiti Pitojen Helmi ja kukat juhlaan toimitti Kukkakauppa Kanerva. Hääkakku oli Mazarinen käsialaa ja illan upeasta ilotulituksesta vastasi Suomen Ilotulitus.

Hannele ja Mikko (1)

Hannele ja Mikko (2)

Hannele ja Mikko (3)

Hannele ja Mikko (4)

Hannele ja Mikko (5)

Hannele ja Mikko (6)

Hannele ja Mikko (7)

Hannele ja Mikko (8)

Hannele ja Mikko (10)

Hannele ja Mikko (9)

Hannele ja Mikko (11)

Hannele ja Mikko (12)

Hannele ja Mikko (14)

Hannele ja Mikko (13)

Hannele ja Mikko (15)

 

Saaran ja Jamesin häät vietettiin Saariselän kevään-talvisissa maisemissa. Vihkiminen tapahtui Saariselän Pyhän Paavalin tunturikappelissa, alttarilta avautui upea iso maisemaikkuna talviseen luontoon. Hääpotretit otettiin Kaunispää-tunturin huipulla aurinkoisessa maisemassa sekä illemmalla auringon laskiessa. Hääjuhlapaikkana toimi tunnelmallinen Huippuravintola. Kukat oli toimittanut Kaijan Kukka Inarista ja musiikista vastasi rempseä bändi, joka oli tilattu Viihde- ja ohjelmapalvelu Lapin Lumon kautta.

Wedding Saara and James (3)

Wedding Saara and James (28)

Wedding Saara and James (69)

wedding portrait Saara and James (16)

Wedding Saara and James (78)

Wedding Saara and James (92)

Wedding Saara and James (146)

Wedding Saara and James (157)

wedding portrait Saara and James (6)

Wedding Saara and James (189)

wedding portrait Saara and James

wedding portrait Saara and James (10)

Wedding Saara and James (273)

Wedding Saara and James (347)

Wedding Saara and James (288)

 

Wedding Saara and James (407)

Annan ja Timon häät vietettiin maagisena perjantaina 11.11.11 Muonion Olos-tunturilla.  Minut he varasivat kuvaajakseen hyvissä ajoin jo alkuvuodesta helmikuussa. Vaikka häät eivät olisikaan sesonkiaikana, niin mitä aiemmin pystyy varaamaan juhlatilat, bändin tai kuvaajan, niin sitä varmemmin saa haluamansa.

Talvi ei ollut vielä tullut täydellä painollaan, mutta mukavan kuuran pakkasen puolelle laskenut lämpötila heitti maiseman peitoksi. Vihkiminen tapahtui Muonion kirkossa ja itse hääjuhla Lapland Hotel Oloksen upeassa lasipyramidin muotoisessa juhlaravintola Polar kodassa.

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Anna & Timo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *