Videokoostetta Oulun ravintolapäivästä

Eilen minulla oli vapaapäivä valokuvaajan töistä ja Oulussa järjestettiin  ravintolapäivä, joten sinnehän sitä piti päästä tarjoiluja maistelemaan. Järjestelmäkamerallani pystyy kuvaamaan myös HD-tason videota, ja päätin kokeilla ihan opettelumielessä videon kuvaamista. Olen täysin noviisi, mitä tulee video-otosten kuvaamiseen ja erityisesti videon avulla tarinan rakentamiseen, johon muun muassa videoiden leikkaus kuuluu oleellisena osana. Uskon, että edes jonkin tason videokuvausosaamista tullaan vaatimaan myös valokuvaajilta, joten haluaisin myös tässä vielä kehittyä.

Järjestelmäkameraa ei ole alunperin tarkoitettu videon kuvaamiseen, joten sen ergonomiakaan ei tätä tue, vaan vaatisi hieman apuvälineitä, kuten mm. olkatukea,  tarkennuksen säätöön follow focus -härpäkettä tai ihan vain videopäällä varustettua jalustaa, jotta otoksista tulisi ammattimaisemman näköisiä. Itse kuvasin lähes pelkästään käsivaralta tämän, muutamassa kohdassa käytin mukanani ollutta monopodia kameran tukena.

Kuvasin MisuBistrossa, Ravintola Makiassa, Tervapossussa, Rakkaus ravintolassa (Kofeiinikomppania) ja Pop up BBQ Ameriikan krillissä (kesäkahvila Nekka). Toivottavasti videosta näkee kuitenkin hieman ravintolapäivän fiilistä Oulussa. Keskityin logistisista syistä lähinnä keskustan lähellä oleviin paikkoihin. Kaikkiin paikkoihin en ehtinyt, koska suuren kysynnän vuoksi osasta oli tarjoilut loppuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.