Oululaista kasvuyritystä kuvaamassa | Yrityskuvaaja Oulu

Sain melko pikaisella aikataululla mukavan toimeksiannon Talouselämä lehdeltä. Toimittaja Elina Lappalainen, joka erikoistunut juuri kasvu- ja start-up yrityksiin kävi tammikuun loppupuolella täällä Oulussa tutustumassa paikalliseen start-up pöhinään ja jututti samalla mm. Starttaamolla yrittäjiä. Talouselämä-lehden kasvuyritykset palstalle valikoitui sitten tarkemmin esiteltäväksi FilmMe Group, josta minun haluttiin käydä ottamassa muutamat kuvat artikkelia varten. Kuvauspäivänä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja pakkasta oli ihan kiitettävästi. Kuvauspaikkana toimi Penttilän talli, Pikkaralan kylässä. Tiesin, että maneesin sisällä ei liikaa valoa olisi, vaikka olikin keskipäivä, joten olin varannut mukaani Elinchrom Quadra Ranger akkusalamavalot, joilla saa studiotason valaistuksen ja tehot vaikka keskelle peltoa. Tullessani Tapio Koivukangas, FilmMe:n toimitusjohtaja, oli jo ratsastamassa ja lämmittelemässä hevosta kuvauskuntoon.

Viritin pari valoa antamaan yleisvaloa maneesiin ja kokeilin muutamia eri kuvakulmia ja ideoita. Yksi idea oli, että pyysin Tapiota ratsastamaan niin läheltä minua, kun on mahdollista, samalla kuvaten alaviistosta. Melko läheltä usean sadan kilon painoinen hevonen menikin. Lehteen päätyi informatiivinen kuva, jossa on kuvan oikeassa laidassa FilmMe:n kuvausjärjestelmään kuuluva kamera ja Tapio ratsastamassa kuvan vasemmassa laidassa.

Toinen kuva otettiin otettiin ulkona kauniissa talvi-ilmassa, kuuran peittäessä puita taustalla. Kuvaan haluttiin FilmMe Group yrittäjät Tapio Koivukangas ja Lauri Salovaara yhdessä hevosen kanssa, siten että Laurin ranteessa oleva seurantaranneke näkyy hyvin kuvassa. Tapio ja Lauri olivat saaneet hyvän idean olla kuvassa puvut päällä, mikä toikin hyvää kontrastia normaaliin talliympäristöön. Kiitettävä suoritus yli 20 asteen pakkasessa. Lopullinen kuva joka lehteen päätyi, oli kuitenkin ilmeisesti taitollisista syistä syvätty eli yrittäjät ja heppa oli irrotettu ympäristöstään. Tässä alla lehdessä ilmestyneet kuvat ja muutamat muut kuvauksissa otetut kuvat.

IMG_0002-Edit

FilmMe Group

FilmMe Group

FilmMe Group

FilmMe Group

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *