Tapahtumakuvaus | Case Oulu Gaala 2014

Toukokuun alussa vietettiin Oulun kaupunkiseudun yhteismarkkinoinnin vuosijuhlaa Technopoliksen Smarthousen tiloissa. Valokuvasin tapahtuman, kuten jo parina vuonna aiemminkin. Kiinnostavuutta ja haastetta tämän vuoden kuvauksen osalta aiheutti se, että osa kuvista oli tarkoitus ehtiä painaa uunituoreeseen Gaala-lehteen, joka sitten jaettiin tapahtumasta illalla poistuville.

Lehdestä oli graafinen leiska valmiina ja tiesin minkä tyylistä ja kokoista kuvaa mihinkin haluttiin. Etusivulle haluttiin yleiskuva tapahtumasta, mutta siten että myös otsikolle jäisi kuva-alalle tilaa.

storyboard045

Myös muut kuva-aiheet oli jo osittain mietitty ja tekstit tehty valmiiksi, piti vain ehtiä tiukkaan määräaikaan mennessä ehtiä kaikki nuo kuvat kuvata, tehdä pikainen kuvankäsittely sekä lähettää kuvat Kalevaan. Määräaika oli ehdoton, koska gaala-lehti painettiin samoilla painokoneilla kuin seuraavan aamun Kaleva, enkä halunnut olla syypää mahdolliseen aamunlehden myöhästymiseen 🙂

Kuvasin lehteen tulevat kuvat 18-19:30, lähetin kuvat Kalevaan ja Gaala lehti jaettiin tapahtumasta poistuville klo. 22:00. Oli hauska seurata ihmisten ilmeitä, kun osa bongasi lehdestä omat kasvonsa samalta illalta.