Matkakuvia Tromssasta

Reilu viikko sitten olin pitkän viikonlopun Tromssassa, Norjassa. Oulusta alkoi tammikuussa Arctic Airlinkin, Nextjetin operoimat lennot Luulajan kautta Tromssaan. Tromssa oli kaunis pieni vuorten ympäröimä merenrantakaupunki. Sää vaihteli auringonpaisteesta kevyeen lumisateeseen ja myrskylukemiin saakka, saman vuorokauden sisällä.

Tromssa (43)

Tromssa (1)

Tromssa (3)

Tromssa (14)

Tromssa (35)

Tromssa (37)

Tromssa (39)

Tromssa (42)

Tromssa (54)

Tromssa (94)

Tromssa (96)

Tromssa (95)

Tromssa (88)

Tromssa (102)

Tromssa (99)

Tromssa (103)

Tromssa (101)

Tromssasta löytyy viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja pubeja joka lähtöön. Paras kahvi ja paras aamiainen oli Risø kahvilassa. Paikassa työskentelee Norjan parhaaksi valittu barista. Suurin olutvalikoima löytyi Macks panimon omasta Ølhallen pubista, joka on Tromssan vanhin pubi. Hanaoluita löytyy yli 50. Itse panimo on muuttanut uusiin moderneihin tiloihin, mutta vanhassa panimon tiloissa on Macksin pienpanimo toimintaa, jossa tehdään vähän erikoisempia käsityöläisoluita. Pienpanimon toimintaan voi tutustua yleisökierroksella. Kierroksella kerrottiin, että koska oluen hiiva on elävä organismi, panimomestari soittaa eri oluille käymisvaiheessa erilaista musiikkia.

Tromssa (15)

Tromssa (18)

Tromssa (19)

Tromssa (20)

Tromssa (21)

Tromssa (29)

Tromssa (30)

Tromssa (23)

Tromssa (22)

Tromssa (25)

Tromssa (26)

Tromssa (27)

Tromssa (32)

Valokuvaajalle parasta Tromssassa oli ehkä kuitenkin maisemat, joita vastaavia ei Suomesta löydy.

Tromssa (44)

Tromssa (47)

Tromssa (50)

Tromssa (59)

Tromssa (74)

Tromssa (76)

Tromssa (78)

Tromssa (80)

Tromssa (83)

Tromssa (86)

Tromssa (91)

Tromssa (93)

Tromssassa toimii myös Flow Norway, joka on start-up yrittäjien yhteinen työtila ja yhteisö, mieleen tuli Oulussa toimivien Business Kitchenin, Yritystakomon Ja Njetworkingin sekoitus. Kävin Flowhun tutustumassa perjantaina ja siellä oli sopivasti vohveliperjantai, eli jokainen sai paistaa siellä oman vohvelinsa, mansikkahillon tai paikallisen makean ruskean juuston kera 🙂

Tromssa (6)

Tromssa (7)

Tromssa (8)

Tromssa (9)

Lisää kuvia löytyy flickr tililtäni. Jos haluat lisensoida kuviani Tromssasta käyttöösi, niin ota yhteyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *