Elinchrom Ranger Quadra RX keikkasalamasetin testausta Hailuodossa | Valokuvaaja Oulu

Hommasin maaliskuun lopussa Kuva&Kamera messuilta Elincan keikkasalamasetin, josta bloggasin vanhassa blogissani huhtikuun alussa. Meni yli kuukausi setin ostosta, ennen kuin ehdin sitä yrityksen perustamiskiireiltäni edes testaamaan kunnolla. Toukokuun puolivälin paikkeilla aurinkoisena lauantaina suuntasin Jennin kanssa Hailuotoon ja pakkasin kuvausvermeet ja Ranger Quadra RX -salamasetin autoon.

Sää oli täydellinen salamasetin tehojen testaamisen. Suora ja kova auringonvalo ei ole se helpoin valaistus ottaa kuvia. Pienen käsisalaman tehot eivät useinkaan riitä auringon valon päihittämiseen, jos halutaan saada miljöön valoa aukon tai muutaman verran alle valaistavan kohteen kirkkauden.

Ranger Quadra RX pärjäsi loistavasti testissä ja sain auringonvalon pimennettyä kameran aukkoa pienentämällä, jota piti sitten kompensoida salaman tehoa lisäämällä. Potkua Ranger Quadran akuissa riitti hyvin. Pystyin kuvaamaan jopa pienimmällä aukolla eli f/22 ja silti valaisemaan kohteen kunnolla.  Päävalona käytin yhtä salamaa omalla geniksellä ja akulla, täytevalona toimi niissä kuvissa joissa täytevaloa käytin Elinchromin RQ Ringflas ECO -rengassalamaa ja hiusvalona toimi pikkuruinen, mutta tehokas mollukka taivaalla.

_MG_0692-Edit

1/200, f/22, ISO 100

_MG_0664

1/200, f/16, ISO 100

_MG_0684-Edit-2

1/200, f/22, ISO 100

_MG_0624

1/200, f/18, ISO 100

_MG_0605

1/200, f/18, ISO 100

3 kommenttia

  1. Pingback: Myrskyä tyynen edellä? « Miljöö « Lumo Image Blog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.