Piilossa oleva helmi – Motelli-ravintola Käpylä

Kävin eilen kuvausreissulla Keminmaassa ja pistäydyin samalla Motelli-Ravintola Käpylässä, jota olin kuullut kehuttavan tunnelmalliseksi ja mukavaksi motelliksi. Entisenä hotellialalla työskennelleenä minua kiehtovat kaikenlaiset hotellit ja motellit. Motelli-Ravintola Käpylä on perustettu vuonna 1968, joten vuosien mittaan on varmasti mahtunut monen tapahtumaa ja asiakasta.

Sain motellin omistajalta avaimen ja luvan käydä muutamissa huoneissa katsomassa ja kuvaamassa ravintolan lisäksi. Samalla kuulin motelli-ravintolan menneistä loiston vuosista, jolloin sillä oli järjestetty mm. tansseja, joihin ihmiset jonottivat ja jono oli ollut parhaimmillaan vieressä kulkevalle E-4 tielle saakka.

Motelli oli tunnelmaltaan hyvin kaurismäkeläinen positiivisessa mielessä, huoneissa oli vielä vanhoja alkuperäisiä kalusteita, joita on vuosien mittaan entisöity. Kuitenkin huoneet olivat samalla hyvin siistejä. Motellissa on myös saunaosasto, joka oli hyvässä kunnossa ja näytti melko äskettäin rempatulta.

_MG_0212

_MG_0213

_MG_0216

_MG_0214

_MG_0217

_MG_0219

_MG_0220

_MG_0221

_MG_0223

_MG_0227

Jos olet pohjoisen suuntaan menossa, kannattaa joskus yöpyä ketjuhotellien sijaan persoonallisessa motellissa ja tukea paikallista yrittäjyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.