Sonolux kaiutinten kuvaus studiossa | Tuotekuvaus Oulu | Valokuvaaja Oulu

Helmikuun lopulla kuvasin Oululaisen Sonoluxin kaiuttimia ja kuoseja heidän verkkokauppaansa varten. Sonoluxin Bebop kaiuttimissa yhdistyy hifikaiutin, valaisin ja sisustuselementti. Vastaavia tuotteita en ole aiemmin missään nähnyt, joten oli mielenkiintoista päästä kuvaamaan tuotekuvat kaiuttimista.

Tuotekuvauksessa iso osa ajasta menee helposti kaikkeen muuhun kuin itse kuvien ottamiseen. Tuotteet pitää usein ensin puhdistaa sormenjäljistä, pölystä ym. Samoin tuotteiden sijoittaminen/ripustaminen kuvausta varten vaatii usein mielikuvitusta ja yritystä ja erehdystä, ennenkuin sopivin ratkaisu löytyy. Myöskin valaisu suunnitellaan jokaiselle tuotteelle erikseen, koska esimerkiksi kiiltävä metallipinta täytyy valaista eri lailla kuin esimerkiksi mattamusta kangaspinta.

Työ ei lopu kuvien ottoon, vaan jatkuu kuvankäsittelyohjelman ääressä, jolla viimeistellään kuvat ja usein myös vielä rakennetaan kuvaan jotain, joka ei ole mahdollista kuvaustilanteessa. Usein verkkokauppaa varten itse tuotteet myös syvätään eli irrotetaan taustastaan. Jos kuvauksissa menee yksi kuvauspäivä, niin helposti yksi päivä menee vielä tietokoneen ääressä.

_MG_1157-Edit copy

videot 3

Video1

Video 2

_MG_7164

ja pientä behind-the-scenes videota kuvauksista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.