LUMO Image 5 vuotta! | Valokuvauspalvelut Oulunseudulla

Tänään 1.4.2016 yritykseni LUMO Image täyttää 5 vuotta! En tiedä mihin tämä kaikki aika on mennyt, mutta hauskaa on ollut ja olen pystynyt elättämään itseni tällä rakkaalla työlläni, valokuvauksella. Siitä olen ollut ja olen edelleen kiitollinen. Paljon mukaan on mahtunut myös haasteita ja epävarmuutta mm. toimeentulosta, mutta sitäkin tämä yrittäjyys on. Päivääkään en kuitenkaan vaihtaisi pois.

Oli hauska palata lukemaan ensimmäinen ”virallinen” blogikirjoitukseni huhtikuulta 2011 tuoreena yrittäjänä. Kirjoitus löytyy täältä.

Kirjoitin silloin, että valokuvausala on murroksessa ja haasteita täynnä ja sitä se on edelleen. Yhtenä haasteena, mutta mielestäni myös mahdollisuutena on tullut videokuvauksen kasvanut kysyntä asiakkaiden toimesta. myös valokuvaajalta on alettu kysymään ja vaatimaan videokuvaa. Nykyiset järjestelmäkamerathan mahdollistavat sen ja vielä aivan upealla kuvanlaadulla.

Itse en ole vielä kovinkaan aktiivisesti asiakkailleni videokuvausta markkinoinut, sillä olen halunnut kaikessa rauhassa siihen myös itse perehtyä ja sitä opetella.

Muutamia olen jo kuitenkin tehnyt, kuten esimerkiksi Lasten Metsolalle jo pari vuotta sitten Back to School malliston videon ja Indians teeman video. Yhdistin myös perhekuvausta ja videota, tuloksena LUMO Family Mini-Movie. Vastedes videokuvausten määrä tulee varmasti kasvamaan, sillä ovathan ne enenevässä määrin tärkeitä myös mm. somemarkkinoinnissa.

Mutta tämä meni nyt ihan videohöpöttelyksi. Uskon kuitenkin myös still-valokuvan voimaan. Videokuvaus on tullut rikastuttamaan meitä yhtenä monipuolisen ilmaisun muotona, mutta se ei pysty pysäyttämään hetkeä samalla tavalla kuin perinteinen still-valokuva.

Valokuvaus on ollut nyt pääasiassa työtä asiakkaille, heidän vaatimustensa mukaan, mutta joitain omia projektejakin omaksi iloksi olen ehtinyt kuvaamaan. Viime vuosina kylläkin liian vähän. Omia projekteja pitäisi tehdä enemmän, jotta itsekin kuvaajana kehittyisi ja voisi käyttää enemmänkin omaa luovuuttaan, ilman tehokkuusvaatimuksia, ilman kannattavuuslaskelmia ja pieniä kuvausbudjetteja.

ISO kiitos kaikille upeille asiakkailleni, joille olen saanut kuvata ja jotka siten ovat mahdollistaneet nämä ensimmäiset LUMO Imagen 5 toimintavuotta!

Petteri_LUMOPhoto by Mikko Törmänen

5 vuotta valokuvaajana ja yrittäjänä on mennyt kuin siivillä. Toivottavasti saan jatkaa unelmatyössäni pitkälle tulevaisuuteen saakka – Asiakkaitani palvellen, alan haasteisiin vastaten ja yrittäjyyden epävarmuutta sietäen.

Back to School from LUMO Image on Vimeo.

Metsola – Indians from LUMO Image on Vimeo.

Sipola Family Mini-Movie from LUMO Image on Vimeo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.